Hoppa till innehåll

Jobba hos oss

Syftet med det psykologiska försvaret är att värna det öppna och demokratiska samhället, den fria åsiktsbildningen samt Sveriges frihet och oberoende. Tycker du att det känns viktigt? Då är Myndigheten för psykologiskt försvar rätt arbetsplats för dig!

Lediga jobb

Nedan hittar du de lediga jobb som vi har just nu. Vi rekryterar inte utifrån spontanansökningar utan hänvisar till de lediga jobb som läggs ut här. För de allra flesta jobb hos oss behöver du vara svensk medborgare. Anställningarna är säkerhetsklassade och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Som utredare med inriktning mot att stödja befolkning och civilsamhälle kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att utveckla myndighetens samverkan med det civila samhällets organisationer och genomföra t.ex. utbildningar, föreläsningar, analyser och seminarier. Särskilt fokus kommer att läggas på verksamhet riktad mot ungdomar och unga vuxna.

Läs mer om tjänsten

Hur söker jag?

Vi använder rekryteringssystemet Varbi, det finns en länk dit vid respektive ledigt jobb. Din ansökan måste ha kommit in senast sista ansökningsdagen.

Praktik, examensarbete och sommarjobb

Vi kommer inte att ta emot några sommarjobbare sommaren 2023. När det gäller universitets- och högskolepraktik kommer vi kunna ta emot ett fåtal praktikanter från och med hösten 2023. Är du intresserad av att göra en intresseanmälan om praktik kan du göra det via länken Intresseanmälan – praktikplats (universitet/högskola) HT 2023 (varbi.com). Sista dagen för intresseanmälan är 9 april.